Barcelona 2012

Neljäntoistan kaverin ryhmä lähti Barcelonaan katsomaan ”Barcan” peliä. Pitihän tuo huippu joukkue livenä nähdä, kun Turusta lähti sinne suoraan lentoja.  No Helsingistä lähdimme lisänä koneen vaihdot mennessä ja tullessa Saksan maalla. Perjantaina oli lähtö Littoisista klo 09.00 ja hotelli Gaudissa olimme klo 20.00. Hotelli sijaitsi aivan kävelykatu Ramblan vieressä, joka tuli tutuksi loman aikana.

Lauantai oli pelipäivä ja hyvissä ajoin lähdimme metrolla kohti Camp Nouta. Muutama kaveri oli ennenkin käynyt peli paikalla, joten oppaat oli mukana. FC Barcelona – Celta de Vigo päättyi 3-1 kotivoittoon, mutta tunnelma oli pettymys vaikka 83 000 katsojaa oli paikalla.


Toisena päivänä lähdettiin vaijeri hissillä Mont juic vuorelle, jossa Franco tapatti republikaani johtajia sisällissodan aikana. Tämän jälkeen suuntasimme sporttibaariin katsomaan Kimin F-1 voittokisaa ja huomasimme maamme laulusta, että muitakin suomalaisia oli paikalla.


Kolmantena päivänä tutustuimme Sagrada Familia kirkkoon jonka rakentaminen aloitettiin 1883 ja pitäisi valmistua 2026. Tasan sata vuotta sen jälkeen, kun kirkon suunnittelia Caudi kuoli, jäätyään rahattomana rautiovaunun alle. Hänet on myös haudattu tähän kirkkoon. Tämän jälkeen kävimme vielä Camp Noulla museokierroksella ja fanikaupassa.Tutuksi paikaksi muodostui henkilökuntineen myös London Bar (1909), jossa kokoonnuimme joka ilta ja löytyi hotellimme vierestä. Viimeinen päivä olikin sitten matkustamista kotiin. Hauska matka ja tulipahan tehtyä.


.