Etusivu > Historia

Historia

 

Olutseura Littoisten Ohraritarit, Auran rantamilta.


Suomen Olutseuran paikallisseura nro 138, Littoisten Ohraritarit, perustettiin 5.3.1995. Sami Koskinen oli kuullut olutseura-ajatuksesta ja innostui siitä niin, että kutsui koolle muutamia samanhenkisiä kavereita.

Nämä 12 oluenystävää, suurin osa paikallisen urheiluseura LTU:n jalkapalloilijoita, päättivät perustaa virallisen olutseuran ja nimetä sen Littoisten Ohraritareiksi. Nimen valintaan vaikutti varmasti yleisen sankaruuden lisäksi linnamaisen mahtava punatiilinen Littoisten vanha verkatehdas, jonka kellotorni näkyy useiden jäsenten pihapiiriin asti. Seuramme logossa on silhuetti tehtaasta sekä tyhjennetyn oluttynnyrin miekallaan lävistänyt uljas ritari.


Seuran toimintaan kuuluu (yhä edelleenkin) pyrkimys kehittää jäseniensä oluttietoutta ja ennakkoluulottomuutta uusien makujen kokeiluun. Kokoontuessamme kuukauden viimeisenä sunnuntaina kylän baariin, Akselin Tupaan, maistelemme kotimaisia uutuuksia, alkossa myytäviä erikoisoluita sekä jäsenten matkoiltaan hankkimia tuliaisia. Olemme myös kannustaneet toisiamme tekemään alustuksia erilaisista oluttyypeistä. On todettava, että jäsenistön olutmaku on selvästi muuttunut tummempaan suuntaan.


Tärkeä osa yhdessäoloamme ovat erilaiset retket. Kaarinan ja Lappeenrannan panimoissa vierailtuamme mietimme hetken seuraavaa siirtoamme, koska nämä molemmat lakkautettiin pian käyntimme jälkeen. No, Porin, Iisalmen ja Lahden panimot toki ovat pystyneet jatkamaan toimintaansa vierailustamme huolimatta. Monen ravintolapanimon tuotteet olemme myös käyneet testaamassa –niitähän on yksin täällä Turun seudullakin runsain määrin tarjolla.


Oluttapahtumissa olemme vierailleet Iisalmessa, Savonlinnassa, Tallinnassa ja tietenkin Tampereella TOT:lla. Seuran 10 v. juhlamatka suuntautui keväiseen Prahaan ja luonnollisesti olemme pyrkineet osallistumaan myös paikallisiin oluttapahtumiin. Ei myöskään sovi unohtaa seuramme virallista upeaa 10 v. juhlaa Turun Linnassa, jota voisi luonnehtia myös jonkinlaiseksi oluttapahtumaksi.


Littoisten Ohraritareiden vuoteen kuuluvat mm. seuraavat tapahtumat. Vuosijuhla maaliskuussa, Kesäsauna Littoistenjärven rannalla heinäkuussa, ”ritariregatta” elokuussa, pubikierros lokakuussa ja tietysti joulujuhla.


Keväisin, kun kuohut lisääntyvät Aurajoessa ja me unohdumme joskus haikeudella kaipaamaan aitoa Auraa ja sen humalaista makua. Hyvä lääke moiseen voisi tällaiselle poikaporukalle olla se, että menemme Kouluun, kaadamme muutaman Open ja joudumme Rehtorin puhuttelemiksi. Apteekista löytyy lääke vaivaan kuin vaivaan ja pankkiasioiden hoito on yhtä juhlaa. Mikäli kaiken tämän jälkeen ilmenee tarvetta käydä vessassa sekin onnistuu tyylikkäästi.


Humulus Anima Servisiae.